The Pickled Mushroom

Anniversary Treats | June 9, 2009

It’s time to celebrate! Sunday was not only full moon, but also the day that I’ve been vegetarian for a month and a week now. I’m very happy and proud of myself. I’ve heard that the first month is the threshold, so I consider myself safe now 🙂 However, I don’t want to annoy my non-vegetarian (which will be most of you) readers by going on and on about it again, but instead I will post the recipe of the vegan brownies I made on Saturday to celebrate. I did go by a recipe, but I modified it quite a bit, so here’s my own version of it. Enjoy!

Vegan Walnut Brownies

Ingredients
500ml flour*
470ml sugar**
235ml cocoa***
235ml soy milk
120ml vegetable oil
2 handfuls of walnuts, chopped roughly
200g block of dark cooking chocolate
1 tsp baking powder
1 teaspoon vanilla

Directions
Sift flour into a large bowl. Add sugar, cocoa and baking powder.

Melt chocolate in a small bowl that you put into a pot of boiling water. Add some margarine if you like. In another bowl, mix the milk, oil and vanilla. When liquid, add the chocolate.

Pour the mixture into the bowl with the flour. Mix well, it will be quite thick. Add milk or flour if you’re not content with the texture yet. Add the walnuts.

Pour the dough into an oiled and floured square pan.

Bake for 30 minutes at 180°C. See if it’s done by stabbing into it with a knife or a fork – if it comes out clean, it’s done.

Guten Appetit! (That’s German for “enjoy your food” and is said before eating. Like “bon appétit” for the French or “itadakimasu” for the Japanese.)

Notes
* I used whole grain wheat flour, but if you don’t like the “healthy” taste of it, just use plain white flour.
** I used unrefined cane sugar, but as above, plain white is okay too. I also want to experiment with agave nectar and maple syrup to get the brownies a bit more gooey.
*** I used drinking chocolate powder because I didn’t have pure cocoa, but it worked out well. However, it might be that less chocolate is needed when pure cocoa is used.

They turned out very nice, my family loves them. My friends at school were also very surprised at how good they although they are vegan, it was quite amusing to watch their reactions.

There’s still room for improvement, though. They turned out a bit floury, but that might be due to the use of drinking chocolate instead of pure cocoa. They’re not overly sweet which I think goes very nicely with the slightly bitter taste of the walnuts. Also, a bit crumbly. Ah well. I’m working on it. Maybe I’ll revise the recipe once I’ve done some experimenting.

I’m also thinking about another name change. Yet again. I know, I know.

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7 Comments »

  1. Brownies? Muss ich ausprobieren! ^^
    Meine Mutter mag Sojamilch ziemlich gerne (glaub’ ich), also kann es sogar sein, dass wir alles zu Hause haben…

    Eine Namensänderung? Jetzt bin ich neugierig.

    Comment by hedgefairy — June 9, 2009 @ 1:11 pm

    • Ui ^^

      Muss ja auch nicht unbedingt Sojamilch sein, wenn du keine da hast – solange du nicht unnnnnbedingt vegane Brownies haben willst, kannst du einfach Kuhmilch nehmen. (Obwohl ich mich natürlich freue, die Freuden des veganen Essens zu verbreiten :P)

      Och joa, der Blog hat ja alle Nas lang mal einen neuen Namen. Friandises et Ribbons, Tea Princess, Witch Princess, Book Princess, Bridge Princess… Jetzt denke ich über “Green” nach XD Oh yeah.

      Comment by kjesta — June 9, 2009 @ 7:28 pm

  2. Ja, ich hab’ die Namensänderungen beobachtet (ich bin wie Millon de Floss – ein offizieller Stalker *g)… “Green” find’ ich ein bisschen unkreativ, muss ich zugeben, aber mir fällt auch nichts besseres ein (Meine Favouriten waren übrigens “Tea” und “Book”).
    Falls ich noch mal der Meinung werden sollte, dass mir ein toller Name einfaällt, darf ich dir den mitteilen?

    LG,
    Bonnie

    Comment by hedgefairy — June 9, 2009 @ 9:43 pm

    • Kannst du gern machen 🙂 Grün wär wirklich was unkreativ, aber mir fehlt etwas die Inspiration… Vor allem erscheint mir immer alles irgendwie unpassend nach einiger Zeit, da find ich’s schwer, was zu finden, wo ich dann lange Zeit bei bleibe. Regenbogen vielleicht? Hm. Irgendwas mit Regenbogen wär nett. “Rainbow Candy” 😛 Das klingt sogar irgendwo hübsch.

      Comment by kjesta — June 9, 2009 @ 10:16 pm

  3. Ja, mit den Namen ist das so ‘ne Sache… Ich weiß nicht, wie oft ich schon mein (Lieblings-)Alias gewechselt hab, aber ich glaube, mit “Bonnie” geht’s mir derzeit ganz gut.
    Wie wäre es denn mit “Doll Candy”, wegen Henrietta? Obwohl ich die “Priness” im Namen schon irgendwo passend und auch wichtig find’…

    Comment by hedgefairy — June 9, 2009 @ 10:44 pm

    • Naja, aber sooo ein großer Bestandteil ist Henrietta nun nicht, dass ich sie zum Beispiel statt meiner Zeichnerei und Malerei (die ich ja momentan eh nicht scannen kann *ARGH*) oder Schreiberei oder so nehmen möchte als Namensgeberin. Und stimmt schon mit “Princess”. Hmmm… *grübel*

      Comment by kjesta — June 10, 2009 @ 8:39 pm

      • “Paper Princess”? (Ich mag die Alliteration…)
        Was die Schreiberei angeht, irgendwas mit Federn vielleicht? “Feather” ist ja an sich auch ein schönes Wort (es klingt zumindest besser als “Quill”).
        Zu deinem kameraverbindungsunwilligen PC: Kannst du deine Bilder nicht irgendwie in der Schule hochladen und per Mail an dich selbst schicken?
        Wenn mir noch ein Geistesblitz für deinen Namen kommt, sag’ ich Bescheid. ^^
        LG,
        Bonnie

        Comment by hedgefairy — June 10, 2009 @ 10:27 pm


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